Stefan Verwey - Titel zoekt boek

De Harmonie, 1e druk oktober 2001, hardcover gebonden, 112 bladzijden
ISBN 90-6169-641-0

Boek in nieuwstaat
Verzendkosten 2,00

Alles wat met lezen, schrijven en boeken te maken heeft is voor tekenaar Stefan Verwey een onuitputtelijke inspiratiebron voor zijn wekelijkse boekencartoon in onder meer de Volkskrant en in De Standaard.
'Titel zoekt boek' bevat 108 literaire voltreffers. Onzekere schrijvers, troostende boekverkopers, genadeloze uitgevers en kritische lezers: ze verschijnen wederom in Verwey's rake cartoons.
'Het kan ook aan de griep liggen,' troost een boekverkoper een schrijver die in een uitgestorven boekhandel achter grote stapels boeken klaarzit voor een signeersessie. Of de schrijfster die tegen haar uitgever zegt: 'Alleen de lovende recensies wil ik opgestuurd krijgen.'
Titel zoekt boek is een bundel die in geen enkele boekenkast mag ontbreken.

Biblion recensie
Actuele getekende humor over de were ld, waarin het boek centraal staat. Lachwekkende tekeningen over de maatschappij, een tik humor in een bizarre wereld. Ruim honderd zwart-wittekeningen met tekst. Boeken als brandhout, als statussymbool, als cadeau, tuinboeken, vakantieboeken, klachtenboeken, de niet-genomineerde schrijver, het writersblock, de plagiator. Bijna alle onderdelen van het schrijverschap en het gedrag van de lezer komen in deze verzamelbundel aan de orde.
Sinds 1978 verschijnt er al gebundeld werk van Verwey, die voor verschillende kranten en tijdschriften zijn prenten levert; ze zijn maatschappijkritisch en humoristisch. '

Bieden vanaf € 5,00
meer info

0 reacties:

Een reactie posten

Zoeken op Literatuur boeken