Octave Mirbeau 3 boeken

1. De Tuin der Folteringen. Grote ABC 1974.
Deze roman van Octave Mirbeau werd door Mario Praz het meesterwerk van het post-sadisme genoemd en had een beslissende invloed op Franz Kafka's verhaal In der Strafkolonie. In de laatste fase van zijn anarchistische periode heeft de in 1917 gestorven Octave Mirbeau nog eenmaal de vrouw getekend in de door brute wetten van geweld, wellust en hebzucht geordende maatschappij. Vernietig het gezag en zijn wetten en ook de vrouw.

2. Het dagboek van een kamermeisje.
De Parijse Célestine wordt aangenomen als meid bij de familie Lanlaire in Normandië. Door middel van flashbacks en mijmeringen kom je alsmaar meer te weten over het vroegere leven van Celestine, over haar vorige betrekkingen bijvoorbeeld waar ze talloze bizarre, pikante incidenten meemaakt en vulgaire vernederingen moest ondergaan. Maar ze trouwt zelf met een antisemiet, de knecht Joseph.
Uit de informatie blijkt dat ook Celestine niet helemaal vrij te pleiten is van dubbelzinnigheid en seksuele stoutmoedigheid : behoedzaam, maar niet minder doordacht speelt ze vaak het machtsspel van aantrekken en afstoten mee, waarbij ze soms "triomfeert" maar waarvan ze meestal het ongelukkige slachtoffer wordt door haar ondergeschikte afhankelijkheidspositie.
Grote ABC 1973.

3. De Badkuur van een Zenuwlijder.
De bonte aaneenschakeling van verhalen, gesprekken, anekdoten en herinneringen in dit boek vormt een defilé van uitbuiters, misdadigers en malle, omhooggevallen politici, kunstenmakers en geleerden met obscure theorieën, waanzinnige generaals, schijnvertoon zaaiende baronnen, minzieke oudere dames van adel, sadisten, racisten en proto-fascisten.
Een amusant en anekdotisch boek, doorschoten met het venijn van een Céline en Genet op hun best.

Verzending pakketpost 6,75
TIP: Nog 3000 andere boeken te koop!
Zoek uit, tot 10 kilo gaat voor dezelfde verzendkosten!!
meer info

0 reacties:

Een reactie posten

Zoeken op Literatuur boeken