Vorstenschool Multatuli

Aangeboden: Vorstenschool Multatuli Prijs: T.e.a.b.

Korte Samenvatting
Het toneelstuk 'Vorstenschool' gaat over een fictieve koninklijke familie dat zich zogenaamd in Duitsland afspeelt. De vrouw van de koning is zeer serieus bezig met haar taak als vorstin maar de koning houdt zich liever bezig met andere onzinnige dingen zoals feestvieren of het uitzoeken voor nieuwe mouwdecoratie voor zijn soldaten (waar hij zelfs iedereen midden in de nacht voor wakker maakt). De koningin (Louise) is een nette dame die zich vaak onder het volk begeeft, openbaarlijk of incognito, om de opinie van het volk op te nemen.
De koniging bezoekt ook Hanna, die door de graaf Van Weert in een kwaad daglicht wordt gezet door haar af te schilderen als prostituee. De koningin komt hier achter en onthuld zich later als de echte koningin. Iedereen is geschokt hierdoor omdat ze niet verwacht hadden dat een vorst zich direct tussen het volk zou begeven en zich voordoen als een gewone vrouw.
De koningin zet het misverstand over Hanna recht en hersteld haar naam in ere. Hiermee laat ze ook aan de koning zien hoe een vorst dient te regeren en deze lijkt aan het eind dit ook in te zien en zichzelf als persoon te zullen verbeteren,


boek is uit 1975 en in goede staat
meer info


0 reacties:

Een reactie posten

Zoeken op Literatuur boeken